LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Jumaat, 14 September 2012

meningkat usia :))


membaca kembali kisah-kisah 'lepas' yang mama sendiri coretkan seakan 'membuka' luka yang telah berparut.. merenung diri, mencari dimana datangnya kekuatan itu.. siapakah yang telah sudi bersusah senang bersama mama.. dalam usia kanak-kanak, ke usia remaja kemudian menjadi seorang wanita dan diijabkabul menjadi seorang isteri.. ia mempunyai setiap 1 kenangan yang berbeza dan amat bermakna... Indahkan aturanNya.. memang 'sakit' ketika diuji namun 'indah' apabila kita telah melaluinya..


hanya mampu tersenyum sendiri.. bagaimana mama mampu melaluinya.. Ya.. berkat doa seorang IBU.. dan usaha mama sendiri untuk berubah dan terus berusaha.. dan ia tak mungkin terlaksana tanpa Keizinan dariNya.. siang malam mama menadah tangan meminta dipermudahkan segala kekusutan itu.. menitis jua kamu si air mata... mengalirlah kerna mama bangga kamulah teman tatkala mama dihimpit 'kesakitan' yang teramat sakit..


petikan dari blog seorang sahabat...

" Kita meminta jodoh, meminta rezeki yang lebih banyak, meminta anak, meminta kerja yang baik, meminta dapat sambung belajar dan lain-lain....
Dan jangan lupa meminta 1 perkara yang terbaik yang ALLAH boleh bagi pada hambaNya, iaitu KESABARAN.. " Tidak ada pemberian yang lebih baik dariNya melainkan KESABARAN" 
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Maka bersabarlah. Bersabar bukan duduk sajatau, tetapi memuasabah bagaimana kita boleh perbaiki situasi dimasa akan datang. Bersabar mencari jalan keluar. Bersabar mengubah diri kita agar lebih kuat dan positif dengan ujian ALLAH. Bersabar menunggu kemudahan setelah kesusahan... "

dalam menolak 'cinta' yang hadir, dalam menidakkan wujudnya insan itu... kini mama sah menjadi isterinya.. dalam tangisan itu dia mengucapkan syukur kehadrat Ilahi kerna kami selamat disatukan dalam restu semua pihak.. alhamdulillah..  dan mama pun tak tahu bagaimana datangnya kekuatan untuk meneruskan rancangan itu dulu.. hahahaha... (tangis dalam kesyukuran) Terima Kasih Ya ALLAH..


Esok usia mama meningkat lagi 1 tahun..  belum lagi berpuas hati dengan 'pencapaian' sekarang.. Semoga ALLAH melimpahkan Rahmatnya kepada mama, keluarga mama dan seluruh umat Islam di dunia ini.. Insyaallah.. Banyak lagi benda dan Ilmu yang mama harus cari dan pelajari untuk berusaha menjadi sempurna kerna mama tidak sempurna tanpa IzinNya...InsyaALLAH... Tiada ulasan:

Catat Ulasan