LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Jumaat, 3 Mei 2013

ada orang bertanya..." tak penat ke siang keje.. malam niaga "..
" ni da berulang alik dari umah mak ke tempat keje.. dgn anak-anak ko sekolah lagi "...
hahahahaaa..
alhamdulillah...
dengan bersusah-payah inlah yang mampu buat mama tersenyum..
bersyukur dengan semua rezeki yang telah ALLAH berikan.memang MEMENATKAN tapi nak ke orang itu menganti tempat mama.. da tentu jawapannya TIDAK kan.. tak larat dan tak nak laluinya.. bersyukurlah dengan ketentuan takdir hidupmu.. bersyukurlah kerna kamu tidak perlu bersusah payah memerah keringat tulang 4 kerat kamu, bersengkang mata dikala orang sedang lena dibalik selimut dan tilam empuk semata-mata untuk memenuhi keperluan isi rumah..  bersyukurlah disaat kamu diijab kabulkan dengan pasangan yang mampu menanggung makan pakai dan keperluan hiasan dirimu... dan mampu kemana sahaja mengikut kehendak mu.. (tersenyum seketika )


indahkan hidup kamu.. jadi jangan dipersoalkan kehidupan mama yang biasa-biasa ini.. biarpun PERIT.. biarpun PAYAH.. alhamdulillah ALLAH senantiasa mempermudahkan segala urusan mama antara CEPAT atau LAMBAT sahaja.. love my life :)


dan yang paling mama banggakan adalah mama masih menyusukan merah sepenuhnya dengan susu badan walaupun mama kerkejar-kejar kesana sini.. alhamdulillah.. terima kasih Ya ALLAH.. target mama sampai merah umur 2 tahun.. walaupun kadang kala produk susu mama kurang sebab badan kurang rehat tapi mama akan tetap pam macam biasa (kadang-kadang sampai meleleh sendiri bila mama terlalu sibuk di ofis..tak sempat nak pam ikot jadual.. huhuhu ) 


INDAHKAN... :))


setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan