LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Khamis, 8 Mac 2012

ambil masa 2 minggu.. cinta papa

Asalammualaikum semua..
alhamdulillah mood mama da ok cikit.. cikit la.. hihihi..
mood papa pun da + + +.. :))


ok la da 12 hari nikah mama belum pernah cerita lagikan macam mana kami boleh berjumpa dan berkenalan.. alololooo.. nakal kan mama ni.. saja nak flashback.. kami dikenalkan oleh mak saudara mama.. mama ingat ada 1 malam tu mama da tido.. mak kejutkan kata mak bong minta no. telefon.. yang mama ni dok mamai.. bagi je la kan.. takde fikir apa pun.  selang 2 hari ada sms masuk 0126199*** .. sapa pulak umat ni.. nak berkenalan.. mama tanya sape.. dia balas nama MAN.. kerja WAYERING.. umur 36.. masih BUJANG...


adussss..... masa tu mama ada krisis dengan ex boyfriend.. yang dulu tu ( cintun tiada restu ).. hihihi.. memang takde niat nak layan.. mama cakap.. cari la perempuan lain.. mama ni janda Ibu Tunggal .. dia balas kata " saya tau nama awak, siapa awak, awak keje apa, anak awak berapa orang, family awak pun saya tau".. "saya tau sejarah hidup awak".. mama balas " sejak bila awak buat keje tak bergaji ni... mengintip orang".. hahaha.. masa tu punya la marah sampai tak hinggat.. yang si papa man dok ajak couple.. " saya tak kaya, hensem tu ada lah cikit.. tapi bagi la peluang kita kenal dulu ye." gila jantan ni.. hadoiii...


 malu tapi mau
tak gitu papa ye!!!! 


2 minggu main sms.. akhirnya kami berjumpa.. hahaha.. ingat i takut ke nak jumpa u.. tapi dengan syarat saya bawa kawan.. siapa lagi mak tih la.. 12/01/2010 hari selasa.. jumpa masa lunch. mula-mula nampak.. wawawawaaaaa.. segak ye dia.. kurus dan tinggi lebih kurang macam mama je.. tapi yang si papa man da keliru.. sebab kami ber2.. sorang kurus dan seorang lagi berisi.. papa man cakap dia memang redha la kalau da jodoh yang beruisi tu.. hahaha.. tau takut.. da jumpa da borak2.. mama cakap.. "kalau jujur nak kawan dengan saya, datang la jumpa mak dengan ayah kat umah".. iyo ko!!! malam tu dio datang umah.. gilo amek2 jantan ni.. kahkahkah...



start dari itu mama berkawan dengan papa man.. papa da melamar mama masa tu.. tapi sebab kes mama belum selesai maka ditangguhkan hajat hati ye.. ( lagi pun masa tu ati mama masih blur ) sejak tu hubungan papa man dengan kak long dan adik makin mesra.. ada 1 hari.. mama tak ingat bila tapi sekitar hujung tahun 2010 tu.. kak long panggil papa man 'papa'.. dulu kak long dgn adik panggil 'pak cik'.. memang mama terharu sungguh masa tu.. sejak itu mama nekad belajar menerima papa man dalam kehidupan mama.. sebab anak2 dan bagi lampu hijau..



dalam tempoh itu papa banyak menyaksikan airmata mama dalam mengharungi dugaan hidup ini.. mama tak minta dia kasihankan mama, cuma mama nak dia tau liku-liku perjalanan kehidupan yang mama harus tempuhi untuk mencari jalan bahagia untuk 2 puteri mama ini..



da 1 tahun 8 bulan kenal ( 12/01/2010 - 31/08/2011 )
6 bulan bertunang ( 31/08/2011 - 25/02/2012 )
dan akhirnya 
25/02/2012...
kami sah sebagai suami isteri
sehinga hari ini..
insyaallah sampai
ke 
Syurga ALLAH


cinta dan kehidupanku hanya untuk kamu


dengan sekali lafaz mama sah menjadi isteri papa.. 
bersaksikan puteri kasayangan kami..
alhamdulillah..


p/s ::: puas jugak pujuk papa.. dapat rehat 3 bulan aja.. lepas tu ada rezeki, adalah teman adik dan kak long.. nak manja puas-puas dengan papa.. :)) 



2 ulasan:

  1. alhamdulillah..semoga bahagia hingga akhir hayat..=)

    BalasPadam
  2. alhamdulillah.. tq mama akid...

    BalasPadam