LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Khamis, 15 Mac 2012

menentukan Jantina Anak

Faktor-faktor dibawah ini boleh dijadikan panduan untuk pasangan yang mahu memilih jantina mengikut kaedah semulajadi iaitu :-


Faktor makanan
  • Untuk mendapatkan anak perempuan, suami harus membanyakkan makan makanan yang beralkali. Manakala isteri pula mengambil makanan yang berasid. Jika anda mahukan anak lelaki, pihak suami perlu makan lebih banyak makanan berasid dan isteri mengambil banyak makanan beralkali.
  • Makanan beralkali terdiri daripada makanan seperti sayuran, buah-buahan, putih telor, susu dan sebagainya. Makanan berasid pula boleh didapati daripada makanan seperti daging, makanan laut dan lain-lain.Faktor Masa
  • Selalu melakukan hubungan intim sebelum datang haid boleh membantu anda mendapatkan anak perempuan. tetapi jika anda lakukan perkara sebaliknya iaitu bersama selepas sahaja selesai haid, anda mungkin akan mendapat anak lelaki. Untuk memastikan waktu pilihan anda adalah tepat, kira seminggu awal atau seminggu selepas kedatangan haid.

Faktor Kedalaman
  • Suami tidak perlu memasukkan zakar terlalu dalam pada vagina isteri jika mahukan anak perempuan. Namun lakukan sebaliknya jika ingin mendapatkan anak lelaki. Alasan? Gen X (lelaki) dan Gen Y (perempuan) mempunyai ciri yang berbeza.

Faktor kemuncak
  • Faktor kemuncak pun penting dalam cara memilih jantina. Untuk mendapatkan anak perempuan, suami perlu sampai ke kemuncak dulu sebelum isteri. Hal ini kerana ketika isteri sanpai ke kemuncak, isteri akan mengeluarkan cecair berbentuk alkali. Tetapi jika sebaliknya suami sampai ke kemuncak selepas isteri, mungkin anda akan mendapat anak lelaki.

Faktor Persediaan ( Isteri )
  • Isteri boleh membasuh vagina dengan menggunakan satu sudu cuka bersama semangkuk air sekiranya mehukan anak perempuan. Jika mahu anak lelaki, cuci vagina dengan menggunakan semangkuk air yang dicampur dengan satu sudu soda supaya vagina lebih beralkali.


Faktor Kedudukan
  • Siapa kata kedudukan ketika bersama tidak penting dalam pemilihan jantina anak? suami dibawah manakal isteri diatas pula sedikit sebanyak dapat membantu pasangan memiliki anak perempuan. Jika kedudukan bertentangan iaitu suami diatas manakala isteri dibawah pula akan membantu mempercepatkan mendapatkan anak lelaki.selamat mencuba.. kita hanya boleh merancang dan usaha.. ALLAH S.W.T yang menentukan.. 
usaha + doa + tawakal = redha...
p/s ::: papa kata abis period bulan ni, baru start displin hihihi.... tq papa... :))

Tiada ulasan:

Catat Ulasan