LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Rabu, 23 November 2011

menanti dan terus menanti

hari ni da msuk hari yang ke 4 anak-anak mama bercuti di rumah apak puchong.. mama winduuuu!!!.. malam jumaat kita jumpa ye. mama nak hantar wan pastu mama akan gerak ke Langkawi pulak bercuti dengan mak tih..

ber2 aja ke, napa tak bawa anak-anak???
mama tak larat nak jaga anak-anak mama kalau takde orang lelaki sekali.. papa man pun tak ikot.. insyaallah nanti kita janji dengan papa man bercuti kat tempat lain ye.. mmmm... sekarang ni mama hanya menanti dan terus menanti supaya impian jadi nyata.. yap bila mama akan bahagia..

sekarang tak bahagia ke???
bukan mama tak bahagia sekarang cuma mama memerlukan lebih dari itu.. susah untuk mama tafsirkan.. hanya yang melaluinya saja akan memahami.. apa yang kita pandang tak sama dengan apa yang mereka rasa..  namun mama bersyukur kerna ALLAH masih sayangkan mama buktinya sehingga kini mama masih boleh terus terSENYUM tanda kesyukuran.. alhamdulillah..


siapa la mama apatah lagi mama insan yang kerdil dan lemah.. melihat rakan seorang demi seorang telah berumahtangga hati mama dihambat suatu perasaan yang sukar ditafsirkan.. mama kalah dengan perasaan sendiri.. mama sedih kenapa mama tidak mampu mempertahankan pernikahan dulu.. kenapa mama ikotkan perasaan 'bodoh' suatu ketika dulu. kenapa mama mesti lalui semua ini.. kenapa mesti mama????


kini 3 tahun hampir berlalu.. masuk tahun ke 4.. mama masih sendiri.. panjangkah jodoh mama dan papa man??? mama sendiri tidak pasti.. sukarnya untuk mama melepaskan suatu benda yang sendiri mama tak pasti apakah ia.. yang pasti perasaan itu mendera batin kehidupan ini walaupun zahirnya tampak tenang melaluinya..  harap percutian ini mama tenang dalam melalui liku-liku yang mendatang...


insyallah.....

menanti dan terus menanti 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan