LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Isnin, 9 April 2012

peluang niaga.....

assalammualaikuk semua...

mama da dapat 1 kedai makan... kawan papa punya.. semua lengkap, meja dan alatan memasak.. tengah fikir dan tengah berangan-angan... pehhhh tak boleh blah la mama ni.. gurau je... peluang besar ni untuk keluar dari kemelut dan konflik kewangan.. sewa baru RM 300.00, 1 bulan..kira ok apa.. tapi mama tak akan berhenti kerja.. i love my job.. huhu..


sekarang papa yang kene beralih kerjaya.. not me ok.. mama hanya jadi tulang belakang saja.. mama kene buat keputusan drastik sebab da 2 bulan payment papa tak keluar sebab main con tak berduit.. kerja siap tapi payment susah nak dapat.. orang atas sedap makan kenyang-kenyang, sub con bawahan ni makan sisa je.. boleh??? jangan jadi bodoh ok.. biar diaorang cari kita pulak... kasi ajar sikit itu orang..


ada rezeki datang tak disangka-sangka... mama harap semua berjalan dengan lancar.. dan mama tau risiko berniaga 'tunai' ini.. mama tak minta kaya sekadar cukup makan pakai, simpan sikit-sikit, dapat bayar hutang rumah, kete dan lain-lain.. alhamdulillah.. mungkin hujung bulan ni start la berniaga..masa???
yap masa akan menjadi begitu terhad.. alhamdulillah kat situ ada bilik kecil untuk solat dan anak-anak nak rehat.. masa berniaga belum ditentukan lagi cuma dalam kepala sekarang nak niaga sarapan pagi dan makan tengahari tu.. pemilik kedai tu kata kalau larat buat sampai malam.. insyallah ada orang..  da lama sebenarnya mama simpan niat untuk berniaga ni tapi tak berani nak luahka sebab tiada sokongan dari sesiapa.. hahaha..


kamu buat kamu dapat..
itu hukum karma dunia...


hasil setelah 1 bulan 2 minggu..Saat ALLAH mencintai seseorang..
Tempat pertama sentuhan itu adalah >> HATI<<

Disitulah ALLAH melenyapkan rasa putus asa dan kesedihan akibat dosa...
Kemudian ALLAH mengantikan dengan harapan dan keinginan
untuk berubah menjadi insan berjiwa bersih...


maka...

hati mula berbicara >>>

" Aku tahu saat bila ALLAH mencintaiku...
iaitu saat aku membenci semua kejahatanku"....


2 ulasan:

  1. alhamdulillah rezeki..cube dulu..ok lah sewa pun tk mahal...kat mn ct..mn tahu boleh dtg makan...

    BalasPadam
  2. tengah fikir ni zalilah... kat depan kilang simen jelai.. tapi kita sayang nak benti keje.. hahaha.. mgkn suruh abg kita aja yang jaga.. :p

    BalasPadam