LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Jumaat, 13 April 2012

sukar membuat keputusan....sekarang ni keadaan mood memang tunggang-langgang
sukar nak buat keputusan


kesihatan masih 70/30... belum sihat sepenuhnya.. biarlah mama dengan doc aja yang tau kenapa.. tapi doc pesan kalau da abis makan ubat tapi masih sakit sila datang berjumpa dengan saya.. baik doc.. senyum je la kan..


emosi pun tak stabil.. sabar sabar n sabar.. kalau tak sabar camne?? sendiri jawap.. nak masuk 2 bulan perjalanan bersama mereka.. rasa seperti baru semalam kami menjadi 'halal'.. kalau dalam kereta nak pegang tangan pun masih rasa malu dengan anak-anak.. macam tak percaya memegang tangan suami sendiri.. bukan suami orang tau.. hahaha... 


dalam masalah yang silih berganti, doa mama supaya ALLAH permudahkan semuanya.. bertahan selagi mampu... :))
 


 da besarkan anak-anak mama

Apabila seorang hamba ALLAH jatuh sakit, ALLAH akan utuskan 4 malaikat : 

  • Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
  • Malaikat kedua akan mengambil REZEKINYA
  • Malaikat ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH (pucat)
  • Malaikat keempat akan mengambil DOSANYA
          
                  Apabila telah sampai waktu yang telah ALLAH tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, ALLAH akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka. Akan tetapi ALLAH tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan baik hati nya ALLAH terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap ALLAH ketika sakit, bersyukurlah dan ucapkanlah ALHAMDULILLAH keatasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa...p/s ::: doc kata dalam 2 ke 3 bulan ni mungkin tiada harapan... makan ubat ikot aturan... ye la doc !
 

2 ulasan: