LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Sabtu, 8 Oktober 2011

melalui fasa-fasa yang sukar

Bismillahhirrohmanirrohim...

setiap hari kami berdoa agar ALLAH memberi jalan keluar untuk segala kekusutan masalah kami.. setiap hari kami saling ingat mengingati agar menjalankan tanggungjawap sebagai hambaNya.. namun kami tahu, kami jua tidak lepas dari melakukan dosa antara sedar atau pun tidak.. kerna kami hanya hambaNya yang lemah tiada daya upaya selain dari mengharapkan RAHMAT dan KeredhaanNya.. setiap hari jua kami saling berpesan agar berusaha menjadi baik dikalangan yang terbaik.. kami ingin BAHAGIA di dunia dan di akhirat.. walaupun ada ketikanya kami terhenti seketika kerna 'dugaan' yang melanda... alhamdulillah kami masih boleh terus jalan seiring menuju jalanNya... Terima Kasih Ya ALLAH... subhanallah...


aku dan papa man kini sedang mengalami fasa-fasa yang sukar dalam hidup kami.. terlalu sukar.. namun aku bersyukur kami saling melengkapi.. saling mengingati.. saling menghormati.. saling berusaha untuk saling mempercayai.. ujian ALLAH tiada siapa yang tahu.. 


Saidina Ali pernah ditanya oleh seseorang. “Wahai Khalifah, bagaimana ingin aku bezakan ujian dan hukuman dalam kehidupan. Jawab Saidina Ali :-“Hukuman adalah bilamana kamu diuji Allah, kamu makin jauh dari Allah, manakala ujian Allah pula apabila kamu diuji kamu makin hampir dan rapat dengan Allah.


alhamdulillah.. ALLAH ada tempat kami mengadu.. tempat kami meminta.. tempat kami bertawakal.. airmata yang mengalir hanya kerna mengharap keredhaan ALLAH.. agar kami diberi kerahmatan dan perlindunganNya.. janji manusia hanya kepalsuan belaka.. menabur kemanisan tapi akhirnya ditipu bulat-bulat.. dia sorang aja yang nak kaya.. melihat kesusahan orang lain mampu buat mereka tersenyum.. ahhh gila..


" ALLAH memberikan kami ujian untuk melihat tahap keimanan dan kesabaran kami.. namun ampunkan kami kerna ada ketikanya kesabaran dan keimanan kami lemah serapuh karang... YA ALLAH, Engkau permudahkanlah segala urusan dan rezeki kami sepertimana Engkau membantu mereka yang Engkau kehendaki.. Jadikanlah kami antara orang-orang yang mendapat PetunjukMu dan HidayahMu... amin"p/s : semoga kebahagian milik kami diakhir UjianNya... aku harap Papa Man tidak terlalu stres.. kerna aku tidak boleh selalu disisi.. semoga ALLAH membantu kita abang...meniti hari-hari 'bahagia' kami

Tiada ulasan:

Catat Ulasan