LoOk Me.....

wElCoMe tO My LiFe.....
DaN iNi LaH kEhIdUpAn KaMi.......

aPa YaNg PaStI sEtIaP mAnUsIa AkAn MeRaSa KeBaHaGiAaN tAk KiRa DiDuNiA aTaU aKhIrAt.... KeRnA iTu JaNjI ALLAH S.W.T


Selasa, 29 Mac 2011

yeke???? " Pemandu wanita Berbahaya"!!!!!.....

a
29 Mac 2011 Utusan Malaysia
"Dakwa beliau, apabila golongan wanita memandu kereta, mereka tidak mempedulikan keadaan sekeliling dan ia menyebabkan pemandu lain terdedah dengan risiko kemalangan.
Malah, ujarnya, pemandu wanita terbabit akan berasa marah selain ada yang sanggup mengeluarkan tangan mereka menunjukkan pelbagai isyarat sekiranya pemandu lain membunyikan hon".


ye ke???? bengang jugak aku baca paper arini.. yang lebih aku bengang apabila dikatakan kita kaum hawa ni punca kemalangan.. kalau pemandu lain da bawak kete sekitar 40km/j, dapat pulak waktu kemuncak ( time pagi anak-anak nak ke sek atau ke tempat keje dan waktu petang semasa orang ramai pulang dari pejabat masing-masing untu balik ke rumah ) mau ko tak angin.. kalau nak bersiar-siar pun berpada-pada la sayang.. ingat la orang lain pun ada hal masing-masing.. 

tak kira di bandar ke di kampung ke, semua orang ada target perjalanan masing-masing.. terganggu dek pemandu yang nak bersiar-siar ni mau 'nak sheikh'... ni belum lagi dengan pemandu yang tak mahu beralah. tak kira lelaki atau perempuan masing-masing ada 'ego' tersendiri ketika memandu.. kadang-kadang aku pun tension dengan sikap segelintir pemandu yang nak keluar simpang tapi bawa kete cam 'sibut babi'.. kita yang da laju ni terpaksa membrek dan ada ketika macam nak berhenti kete bila pemandu yang 'siput babi' ni tak memperdulikan kete yang laju dibelakang sebab nak 'bersiar-siar' ... bila keluar simpang tu laju la sikit, sebab had laju da berlainan... adusss... malas nak cakap.. bila 'hon' tau pulak marah.. bukan yang menghon tu tak sabar tapi membazir minyak kete je da bawa elok-elok, kene brek pulak da tu nak tekan minyak semula.. bukan membaziran ke namanya???? hanya karna pemandu yang tak tahu undang-undang ni..   

tak kira lelaki atau perempuan... kita sama je.. kalau masing-masing jaga pemanduan dengan cara yang ditetapkan tak timbul isu ni.. cume saja nak buat 'hati' kaum hawa 'hangat'...  fikir sendiri.. masing-masing ada banyak hutang nak dibayar.. kalau mati dek kecuaian sendiri atau orang lain.. nak ke 'roh' tu tergantung sebab hutang belum habis dilunaskan.. dengan anak-anak yang masih kecil, tak kan nak nyusahkan orang lain jaga.. 
" LELAKI ATAU PEREMPUAN SAMA SAJE...
IKOT HATI MATI
IKOT RASA BINASA
IKOT AKAL INSYAALLAH SELAMAT "
  


Tiada ulasan:

Catat Ulasan